Articles

Filter
Age group
Topic
Filter

Showing 10 results from a total of 11

| Issue 55

The art of science demonstration

Seeing is believing: although hands-on practical work is incredibly important, the value of an engaging demonstration should not be overlooked. Explore how demonstrations can enhance STEM teaching and learn how to make the most of them.

Topics: General science, Resources
                                                           

| Issue 24

Llullaqi: duke rikrijuar bojën e Faraonit

Përkthyer nga Klodiana Jani. Çfarë lidh xhinset tuaja me kërmijtë e detit, bimët woad dhe familjen egjiptiane mbretërore? Eshtë boja llullaqi. Mësoni për historinë e saj interesante dhe se si ju mund ta ekstraktoni atë në shkollë.

Ages: 14-16, 16-19;
Topics: Chemistry, General science
                 

| Issue 23

Kromozomet qe shpërthejne: si fillon kanceri

Përkthyer nga: Klodiana Jani. Tumoret e trurit janë një nga shkaqet më të zakonshme të vdekjes tek fëmijët - dhe mund të fillojë kur kromozomet veçohen gjatë ndarjes qelizore.

Ages: 16-19;
Topics: Biology, Health
                         

| Issue 1

Si e perceptojnë studentët shkencën dhe teknologjinë?

Përkthyer nga Eris Duro. Svein Sjøberg dhe Camilla Schreiner nga Universitetii i Oslos, në Norvegji, shpjegojnë se si po studiojnë sjelljet e të rinjve kundrejt shkencës dhe teknologjisë.

Ages: not applicable;
Topics: Resources
     

| Issue 1

Mësimdhënia e lëndëve shkencore dhe shoqërore: një metodikë ndërdisiplinore

Përktheu Eris Duro. Kërkesa për një metodikë ndërdisiplinore në mësimdhënie është gjithnjë në rritje, por kjo nuk mund të konkretizohet lehtësisht me mësime frymëzuese e të realizueshme. Gianluca Farusi, mësues kimie, shpjegon se si përdori dy piktura të Rilindjes Italiane…

Ages: 14-16, 16-19;
Topics: Physics, Biology, Chemistry
     

| Issue 1

Shkenca në Shkollë (Science in School)

Përkthyer nga Eris Duro. Mirë se erdhët në numrin e parë të revistës Shkenca në Shkollë, një revistë që synon të promovojë një mësimdhënie frymëzuese të shkencave në Europë. Shpresojmë që artikujt tanë t’ju tërheqin, informojnë e, pse jo, frymëzojnë.

Ages: not applicable;