Articles

Filter
Age group
Topic
Filter

Showing 3 results from a total of 3

| Issue 63

Shkenca e përditshme e bashkimit berthamor

Eksploroni shkencën e përditshme pas kërkimit për të shfrytëzuar energjinë bërthamore– energjinë që fuqizon yjet – në një mënyrë të sigurt këtu në Tokë.

Ages: 14-16, 16-19;
Topics: Careers in STEM, Engineering, Physics, Sustainability, News from the EIROs
         

| Issue 1

Mësimdhënia e lëndëve shkencore dhe shoqërore: një metodikë ndërdisiplinore

Përktheu Eris Duro. Kërkesa për një metodikë ndërdisiplinore në mësimdhënie është gjithnjë në rritje, por kjo nuk mund të konkretizohet lehtësisht me mësime frymëzuese e të realizueshme. Gianluca Farusi, mësues kimie, shpjegon se si përdori dy piktura të Rilindjes Italiane…

Ages: 14-16, 16-19;
Topics: Physics, Biology, Chemistry