Teach articles

Filter
Age group
Topic
Filter

Showing 4 results from a total of 4

October 1, 2006 | Issue 1

Mësimdhënia e lëndëve shkencore dhe shoqërore: një metodikë ndërdisiplinore

Përktheu Eris Duro. Kërkesa për një metodikë ndërdisiplinore në mësimdhënie është gjithnjë në rritje, por kjo nuk mund të konkretizohet lehtësisht me mësime frymëzuese e të realizueshme. Gianluca Farusi, mësues kimie, shpjegon se si përdori dy piktura të Rilindjes Italiane…

Ages: 14-16, 16-19;
Topics: Physics, Biology, Chemistry
English English   Español Español   Italiano Italiano   Albanian Albanian

August 3, 2006 | Issue 1

Në zbulim të ADN-së

Përkthyer nga Eris Duro. Dean Madden pranë Qëndrës Kombëtare të Arsimimit në Bioteknologji, Universiteti i Reading, Mbretëri e Bashkuar, përshkruan zbulimin e ADN-së, dhe se si kjo mund të përftohet lehtësisht në laborator.

Ages: 11-14, 14-16, 16-19;
Topics: Biology
English English   Español Español   Italiano Italiano   Nederlands Nederlands   Albanian Albanian