Inspire articles

Filter
Age group
Topic
Filter

Showing 3 results from a total of 3

април 23, 2010 | Issue 1

Длабок судар

Преведено од Наталија Ацеска (Natalija Aceska) & Александра Ацеска (Alexandra Aceska). Филмовите за наука или дури и псевдо-наука можат да бидат моќни алатки во уилницата. Хајнц…

Ages: 14-16, 16-19;
Topics: Resources
Čeština Čeština   Deutsch Deutsch   English English   Eesti Eesti   Hrvatski Hrvatski   Italiano Italiano   Latviešu Latviešu   македонски македонски   Slovenščina Slovenščina

октомври 12, 2009 | Issue 2

Физиката на суперхероите, Од Џејмс Какалиос

Преведено од Наталија Ацеска (Natalija Aceska). Супермен, Бетмен, Лајтнин Лед, Спајдермен – тие сите ги применуваат принципите на физиката при изведување на нивните…

Ages: 11-14, 14-16, 16-19;
Topics: Resources
English English   Hrvatski Hrvatski   македонски македонски

јули 29, 2008 | Issue 8

По потрага по лек за ракот

Преведено од Наталија Ацеска (Natalija Aceska). Џоан Масагуе откри тајни кои што можат да спасат животи. Експерт во делбата на клетката и ширењето на ракот, тој е еден од…

Ages: 16-19;
Topics: Profiles
Български Български   Deutsch Deutsch   Ελληνικα Ελληνικα   English English   Español Español   Français Français   Hrvatski Hrvatski   Magyar Magyar   Italiano Italiano   македонски македонски   Русский Русский   српски српски   Türkçe Türkçe