Understand articles

Filter
Age group
Topic
Filter

Showing 3 results from a total of 3

април 23, 2010 | Issue 2

Има ли планети како Земјата околу другите ѕвезди?

Преведено од Наталија Ацеска (Natalija Aceska). Уфе Грае Јоргенсен од Универзитетот од Копенхаген, Данска, опишува истражување за планети слични на Земјата некаде на…

Ages: 16-19;
Topics: Physics, Astronomy / space
Ελληνικα Ελληνικα   English English   Español Español   Français Français   Hrvatski Hrvatski   Italiano Italiano   македонски македонски   Nederlands Nederlands   Türkçe Türkçe

јули 28, 2008 | Issue 8

Што знаеме за климата? Истражување на ефектите од антропогеното глобално затоплување

Преведено од Наталија Ацеска (Natalija Aceska). Во ова,второто од двата артикли, климатскиот истражувач Расмус Бенестад од Норвешкиот Метеролошки Институт ги проучува…

Ages: 14-16, 16-19;
Topics: Earth science, Science and society
Български Български   Deutsch Deutsch   Ελληνικα Ελληνικα   English English   Español Español   Français Français   Hrvatski Hrvatski   Magyar Magyar   Italiano Italiano   македонски македонски   Português Português   Română Română   Русский Русский   српски српски

јуни 5, 2008 | Issue 7

Борејќи се со стариот непријател: туберколозата

Преведено од Наталија Ацеска (Natalija Aceska) Туберколозата не е нешто за што Европеанците нормално се грижат. Но болеста е повторно појавена и е отпорна на многу наши…

Ages: 16-19;
Topics: Biology, Health
Deutsch Deutsch   Ελληνικα Ελληνικα   English English   Français Français   македонски македонски   Português Português