Menu - Upper Menu

Languages:
AlbanianBulgarianCatalanCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFrenchFinnishGalicianGermanGreekHungarianItalianLatvianLithuanianMacedonianMaltesePolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSloveneSpanishSwedishTurkishUkrainian
Syndicate content
» Dutch, Biology
We are grateful to all those who volunteer to translate articles for the Science in School website (see our guidelines). We are, however, unable to check the individual translations and cannot accept responsibility for their accuracy.


Dutch, Biology

Vertellingen uit een pestkuil

Door Kirsten Bos

image

Een combinatie van archeologie en erfelijkheid om te onthullen wat de Zwarte Dood veroorzaakte.

Uit de grond van ons hart: een praktische demonstratie van de hartslag van zoogdieren

Door Edmond Hui en Archie Taplin

image

Met behulp van niets anders dan een varkenshart, een mes en een hoeveelheid water kun jij en je leerlingen onderzoeken hoe het hart pompt.

Bouw je eigen microscoop door in de voetsporen te treden van Robert Hooke

image

Nektarios Tsagliotis explains how to build an effective microscope using simple materials – enabling your students to discover a hidden world, just as Robert Hooke did in 1665.

Slechte natuurwetenschap: natuurnatuurwetenschappen leren uit de media

image

Hoe weet je wat je moet geloven als je de krant leest? Ed Walsh begeleidt u en uw leerlingen door het mijnenveld van de natuurwetenschap in de media.

Bioremediatie in de klas

image

Vered Yephlach-Wiskerman biedt hier een project aan om in klasseverband de mogelijkheden voor bioremediatie te onderzoeken met de aquatische varen Azolla

Is klimaatverandering een en al verdoemenis? Hier komen de stabilisatieschijfjes

image

Hoe kunnen we de klimaatverandering aanpakken? Met technologieën en activiteiten die al bestaan – zoals Dudley Shallcross en Tim Harrison uitleggen.

Een ruimte-habitat in het klaslokaal bouwen

image

Wat is er nodig om op de maan of zelfs op Mars te leven? Erin Tranfield stelt een interdisciplinaire les-activiteit voor om de leerlingen hierover aan het denken te zetten – en ze meteen een hoop over wetenschap te laten leren.

De evolutie van de mens: de moleculaire basis testen

image

In the second of two articles, Jarek Bryk describes how scientists dig deep into our genes – to test the molecular basis of an evolutionary adaptation in humans.

Individuele moleculen onder de microscoop

image

Zou het niet fascinerend zijn om individuele moleculen te kunnen bekijken en manipuleren? Patrick Theer en Marlene Rau van het Europees Moleculair Biologie Laboratorium leggen uit hoe je dit met een atomic force microscope voor elkaar krijgt. En het is zelfs mogelijk om er zelf een te bouwen.

 

Een medische behandeling evalueren

image

Sarah Garner en Rachel Thomas bespreken waarom goed-opgezette en correct geanalyseerde experimenten zo belangrijk zijn wanneer men de effectiviteit van een medische behandeling test.

Syndicate content


Return to top of page

Support the print journal

Learn more

Menu - My Account

Science in School e-newsletter