Menu - Upper Menu

Languages:
AlbanianBulgarianCatalanCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFrenchFinnishGalicianGermanGreekHungarianItalianLatvianLithuanianMacedonianMaltesePolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSloveneSpanishSwedishTurkishUkrainian
Syndicate content
» Dutch, Teaching activities
We are grateful to all those who volunteer to translate articles for the Science in School website (see our guidelines). We are, however, unable to check the individual translations and cannot accept responsibility for their accuracy.


Dutch, Teaching activities

Uit de grond van ons hart: een praktische demonstratie van de hartslag van zoogdieren

Door Edmond Hui en Archie Taplin

image

Met behulp van niets anders dan een varkenshart, een mes en een hoeveelheid water kun jij en je leerlingen onderzoeken hoe het hart pompt.

Turend in de duisternis: op de basisschool modellen maken van zwarte gaten

Door Monica Turner

image

Heb je moeite om zwarte gaten aan je leerlingen uit te leggen? Waarom deze eenvoudige practica niet geprobeerd in de klas?

Het effect van warmte: eenvoudige experimenten met vaste stoffen, vloeistoffen en gassen

Door Erland Andersen en Andrew Brown

image

Van een zelfgemaakte thermometer tot breinaalden die groeien: in dit artikel enkele eenvoudige, maar leuke experimenten voor basisschoolleerlingen waarbij ze gaan onderzoeken wat er gebeurt als je vaste stoffen, vloeistoffen en gassen verwarmt.

Bouw je eigen microscoop door in de voetsporen te treden van Robert Hooke

image

Nektarios Tsagliotis explains how to build an effective microscope using simple materials – enabling your students to discover a hidden world, just as Robert Hooke did in 1665.

Bruisende Bubbels: CO2 bij natuurkennis op de basisschool

image

Marlene Rau presenteert hier een aantal bruisende en bubbelende activiteiten met koolstofdioxide, ontwikkeld door “Chemol and Science on the Shelves”

Jagen op asteroïden

image

Wil je graag de wereld redden? Andy Newsam en Chris Leigh van het National Schools’ Observatory in het Verenigd Koninkrijk introduceren een activiteit die je in principe die mogelijkheid geeft: door het detecteren van echte astroïden – die mogelijk onderweg zijn naar de aarde.

Een leraar fysica met heel wat in zijn mars

image

De leraar fysica Keith Gibbs deelt met ons enkele van zijn vele demonstraties en experimenten voor het fysicaklaslokaal.

Ontmoet de Genenmachine: bio-ethische discussies stimuleren op school

Laura Strieth, Karen Bultitude, Frank Burnet en Clare Wilkinson gebruiken drama en debat om jonge mensen aan te moedigen om te discussiëren over genetica en het belang ervan voor ons allemaal. Doe maar mee!

Modeleren van de verandering van het klimaat in de klas

Waarom zou je je leerlingen er niet toe bewegen om hun eigen voorspellingen te doen over de verandering van het klimaat - met de hulp van Dudley Shallcross en Tim Harrison van de Universiteit van Universiteit van Bristol (in het Verenigd Koninkrijk)?

Muziek in het natuurkundelokaal

Caroline Molyneux, werkzaam op de Balshaw's Church of England High School in het Verenigd Koninkrijk, legt uit hoe ze haar klassen helpt feiten en concepten uit haar lessen beter te onthouden.

Syndicate content


Return to top of page

Support the print journal

Learn more

Menu - My Account

Science in School e-newsletter