Menu - Upper Menu

Languages:
AlbanianBulgarianCatalanCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFrenchFinnishGalicianGermanGreekHungarianItalianLatvianLithuanianMacedonianMaltesePolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSloveneSpanishSwedishTurkishUkrainian
Syndicate content
» Dutch, Teaching activities
We are grateful to all those who volunteer to translate articles for the Science in School website (see our guidelines). We are, however, unable to check the individual translations and cannot accept responsibility for their accuracy.


Dutch, Teaching activities

Doe mee met de draak: chemie voor de jongsten

Door Anna Gunnarsson

image

In Zweden woont een kleine groene draak die Berta heet. Ze nodigt jonge kinderen uit om aan haar avonturen, die allemaal over chemie gaan, in Drakenland mee te doen

Een proef voor in je klas: het meten van de constante van Planck

Door Maria Rute de Amorim e Sá Ferreira André en Paulo Sérgio de Brito André

image

Breng het ontdekken tot leven in je klas en toon je leerlingen hoe je de constante van Planck kan bepalen met eenvoudige toestellen.

Uit de grond van ons hart: een praktische demonstratie van de hartslag van zoogdieren

Door Edmond Hui en Archie Taplin

image

Met behulp van niets anders dan een varkenshart, een mes en een hoeveelheid water kun jij en je leerlingen onderzoeken hoe het hart pompt.

Turend in de duisternis: op de basisschool modellen maken van zwarte gaten

Door Monica Turner

image

Heb je moeite om zwarte gaten aan je leerlingen uit te leggen? Waarom deze eenvoudige practica niet geprobeerd in de klas?

Het effect van warmte: eenvoudige experimenten met vaste stoffen, vloeistoffen en gassen

Door Erland Andersen en Andrew Brown

image

Van een zelfgemaakte thermometer tot breinaalden die groeien: in dit artikel enkele eenvoudige, maar leuke experimenten voor basisschoolleerlingen waarbij ze gaan onderzoeken wat er gebeurt als je vaste stoffen, vloeistoffen en gassen verwarmt.

Bouw je eigen microscoop door in de voetsporen te treden van Robert Hooke

image

Nektarios Tsagliotis explains how to build an effective microscope using simple materials – enabling your students to discover a hidden world, just as Robert Hooke did in 1665.

Bruisende Bubbels: CO2 bij natuurkennis op de basisschool

image

Marlene Rau presenteert hier een aantal bruisende en bubbelende activiteiten met koolstofdioxide, ontwikkeld door “Chemol and Science on the Shelves”

Jagen op asteroïden

image

Wil je graag de wereld redden? Andy Newsam en Chris Leigh van het National Schools’ Observatory in het Verenigd Koninkrijk introduceren een activiteit die je in principe die mogelijkheid geeft: door het detecteren van echte astroïden – die mogelijk onderweg zijn naar de aarde.

Een leraar fysica met heel wat in zijn mars

image

De leraar fysica Keith Gibbs deelt met ons enkele van zijn vele demonstraties en experimenten voor het fysicaklaslokaal.

Ontmoet de Genenmachine: bio-ethische discussies stimuleren op school

Laura Strieth, Karen Bultitude, Frank Burnet en Clare Wilkinson gebruiken drama en debat om jonge mensen aan te moedigen om te discussiëren over genetica en het belang ervan voor ons allemaal. Doe maar mee!

Syndicate content


Return to top of page

Support the print journal

Learn more

Menu - My Account

Science in School e-newsletter