Menu - Upper Menu

Languages:
AlbanianBulgarianCatalanCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFrenchFinnishGalicianGermanGreekHungarianItalianLatvianLithuanianMacedonianMaltesePolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSloveneSpanishSwedishTurkishUkrainian
Syndicate content
» Dutch, Features
We are grateful to all those who volunteer to translate articles for the Science in School website (see our guidelines). We are, however, unable to check the individual translations and cannot accept responsibility for their accuracy.


Dutch, Features

Vertellingen uit een pestkuil

Door Kirsten Bos

image

Een combinatie van archeologie en erfelijkheid om te onthullen wat de Zwarte Dood veroorzaakte.

Maggie Aderin-Pocock: een carrière in de ruimte

image

Als kind droomde Maggie Aderin-Pocock ervan om de ruimte in te gaan. Dat is haar nog niet helemaal gelukt, maar ze komt aardig in de buurt, zo vertelt ze aan Eleanor Hayes.

Hoe ik Pluto vermoordde: Mike Brown

image

De wereld veranderen zou al verbazingwekkend genoeg zijn. Mike Brown veranderde het zonnestelsel. Eleanor Hayes legt uit.

Tijdreizen: wetenschap of science fictie?

Geloof je dat tijdreizen geen plaats heeft in een ernstige wetenschapsles? Jim Al-Khalili van de universiteit van Surrey, UK, gaat niet akkoord. Hij toont hoe tijdreizen een inleiding geeft tot de ideeën achter Einstein’s relativiteitstheorie.

“Intelligentie is van bijkomend belang voor het onderzoek”

Kan je een sporter zijn met wereldklasse en ook deel uitmaken van een team dat de aard van ons Heelal wil doorgronden? Ja dat kan, vraag het maar aan Tamara Davis. Henri Boffin van ESO sprak met haar in Kopenhagen (Denemarken).

Interview met Alec Jeffreys: een pionier in de kennis van de menselijke diversiteit

The author aged eight with his new microscope

Professor Sir Alec Jeffreys, de uitvinder van DNA fingerprinting, herinnert zich hoe hij als kind al een passie had voor wetenschap, hij legt uit wat we geleerd hebben van de directe analyse van DNA en hij beschrijft zijn werk met overlevenden van Tsjernobyl. Professor Jeffreys wordt geïnterviewd dor Russ Hodge en Anna-Lynn Wegener van het Europese Laboratorium voor Moleculaire Biologie in Heidelberg, Duitsland.

Syndicate content


Return to top of page

Support the print journal

Learn more

Menu - My Account

Science in School e-newsletter