Menu - Upper Menu

Languages:
AlbanianBulgarianCatalanCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFrenchFinnishGalicianGermanGreekHungarianItalianLatvianLithuanianMacedonianMaltesePolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSloveneSpanishSwedishTurkishUkrainian
Syndicate content
» Dutch, Science
We are grateful to all those who volunteer to translate articles for the Science in School website (see our guidelines). We are, however, unable to check the individual translations and cannot accept responsibility for their accuracy.


Dutch, Science

Natuurkennis buiten: het Stenen Tijdperk tot leven brengen voor basisschoolkinderen

Door Petra Breuer-Küppers

image

Leerlingen uit het klaslokaal meenemen opent een heel scala aan mogelijkheden om jonge kinderen iets te leren over de wereld buiten.

Het effect van warmte: eenvoudige experimenten met vaste stoffen, vloeistoffen en gassen

Door Erland Andersen en Andrew Brown

image

Van een zelfgemaakte thermometer tot breinaalden die groeien: in dit artikel enkele eenvoudige, maar leuke experimenten voor basisschoolleerlingen waarbij ze gaan onderzoeken wat er gebeurt als je vaste stoffen, vloeistoffen en gassen verwarmt.

Meer dan het oog kan zien: het exotische hoge energie-heelal

Door Claudia Mignone en Rebecca Barnes

image

Leer in dit derde artikel over sterrenkunde en het elektromagnetisch spectrum over de exotische en krachtige kosmische fenomenen die astronomen onderzoeken met röntgen- en gammatelescopen zoals XMM-Newton en INTEGRAL van de Eurepese Ruimtevaartorganisatie.

Welkom bij het vierentwintigste nummer van Science in School

image

Terwijl ik dit schrijf, zijn de kinderen in mijn dorp al weer twee weken terug op school. De school verderop in de straat begint echter pas over twee weken. Als schoolvakanties – en schoolsoorten, curricula en lerarenopleidingen – zoveel verschillen binnen Duitsland alleen, hoeveel variatie moet er dan wel niet zijn binnen heel Europa?

Indigo: het herscheppen van de farao’s kleurstof

By Gianluca Farusi

image

What links your jeans, sea snails, woad plants and the Egyptian royal family? It’s the dye, indigo. Learn about its fascinating history and how you can extract it at school.

Analyse van wijn op school

Door Thomas Wendt

image

Europese landen produceren meer dan de helft van de wijn in de wereld – en drinken er ook veel van op! Dit practicum voor scholen onthullen de wetenschap achter de perfecte wijn.

Welkom bij het drieëntwintigste nummer van Science in School

image

Wat maakt diamanten sterk en hoe komt een tijger aan z'n strepen? Waarom is muziek opwekkend of het paleis van Alhambra mooi? Het antwoord luidt: de wiskunde. Wiskundige Marcus du Sautoy legt in ons feature article uit dat wiskunde overal om ons heen is – en dit kan de sleutel zijn voor spannende lessen.

Slechte natuurwetenschap: natuurnatuurwetenschappen leren uit de media

image

Hoe weet je wat je moet geloven als je de krant leest? Ed Walsh begeleidt u en uw leerlingen door het mijnenveld van de natuurwetenschap in de media.

De evolutie van de mens: de moleculaire basis testen

image

In the second of two articles, Jarek Bryk describes how scientists dig deep into our genes – to test the molecular basis of an evolutionary adaptation in humans.

Individuele moleculen onder de microscoop

image

Zou het niet fascinerend zijn om individuele moleculen te kunnen bekijken en manipuleren? Patrick Theer en Marlene Rau van het Europees Moleculair Biologie Laboratorium leggen uit hoe je dit met een atomic force microscope voor elkaar krijgt. En het is zelfs mogelijk om er zelf een te bouwen.

 

Syndicate content


Return to top of page

Support the print journal

Learn more

Menu - My Account

Science in School e-newsletter